La vida quotidiana

A la llar d'infants les estones de vida quotidiana ocupen una gran part del temps i de la vida dels nens i les nenes i són moments que es repeteixen al llarg del dia. A més de cobrir les necessitats bàsiques també obren la porta al món afectiu, cultural i emocional que l'envolta.

El canvi de bolquers, l'hora dels àpats o el descans són moments essencials per al desenvolupament autònom dels infants. Ells són els protagonistes de la seva pròpia acció i, per tant, són ells els que marquen el ritme del seu procés vital.

"A través del valor que es dóna a les petites coses, l'adult contribueix a la formació de la personalitat de l'infant. Els detalls de la vida quotidiana, aparentment insignificants i que moltes vegades passen desapercebuts per als adults, en realitat són elements bàsics de l'educació de l'infant.
L'actitud adulta influeix en el progrés de l'infant. Hem de tenir clar que per a ells no hi ha monotonia. Si l'infant té prou temps i seguretat emocional per copsar i assimilar totes les petites coses de cada dia i si els adults els ho permetem, sens dubte ajudarem a ampliar els aprenentatges a partir de la vida quotidiana.

Les petites coses s'han de veure i s'han de viure, però sobretot l'infant les ha de poder fer, si volem que contribueixin a la seva formació global"

Pepa Òdena
Mestra, psicopedagoga, assessora d'escoles
i formadora de mestres

Darrera actualització: 5.04.2021 | 11:40
Darrera actualització: 5.04.2021 | 11:40